Programozók éjszakája

A Coder Club egy alkalomra meghirdetett nyári táborként indult, de az érdeklődés azt mutatta, folytatni kell. 2015 óta működik a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtárban. Vállalt célja a 8-18 éves gyerekek informatikai oktatása az iskolában zajlótól eltérő módon. A munka során megismerkednek a programozás világával, a mikroelektronikai eszközökkel, robotikával és a 3D nyomtatással is.

Hetente több mint negyvenen programoznak és kódolnak a foglalkozásokon, immár nyolcadik éve. Az első évek résztvevői között többen ebben találták meg hivatásukat. Az utánpótlás a mai napig folyamatos, a lendület és a lelkesedés töretlen.

A heti foglalkozások során a gyerekek kreatívan és céltudatosan használják az itt elsajátított tudást. Hogy ez mennyire így van, arról az elmúlt évek során kapott elismerések is tanúskodnak. Több helyi, országos és nemzetközi eseményen vettek részt és kaptak díjakat. 2022-ben World Robot Olympiad nemzetközi lego robotépítési és -programozási verseny nemzeti döntőjében, ahol a világdöntőbe jutás volt a tét, két csapatuk is győzött, így a Coder Club csapatai képviselik az országot a WRO, vagyis a robotikai olimpia novemberi dortmundi világdöntőjén.